Lyssna på sidan Lyssna

Kortidsplats

Korttidsboende innebär att du bor en kortare period på ett vårdboende. Det kan till exempel vara om du behöver återhämta dig från en sjukhusvistelse. Ansök genom biståndshandläggare.

Korttidsplats innebär att du vistas på ett vård- eller gruppboende under en kortare period.

Perioden kan vara regelbundet återkommande i form av växelvård, omväxlande bor hemma i ditt ordinära boende och på ett vård- eller gruppboende.

Korttidsplats kan beviljas för att avlasta dig som vårdar en närstående i bostaden. Korttidsplats kan även vara aktuellt under tiden socialförvaltningen utreder dina framtida behov av omvårdnad eller boendeform.

Korttidsplats kan beviljas för att du som vistats på sjukhus ska få återhämtning innan du kommer hem till ditt vanliga boende.

Du ansöker om korttidsplats hos biståndshandläggare.

Högagärde i Sävsjö har 8 platser.

Högagärde ligger i Sävsjö och är ett korttidsboende som drivs i kommunal regi. Här finns 8 lägenheter som används för korttidsplats. Boendet är en del av Högliden och ligger i anslutning till vårdcentralen.

På Högagärde arbetar ungefär 11 personer och består av både dag- och nattpersonal. All personal har tystnadsplikt.

Vardagsrehabilitering

Du får i lugn och ro utföra det du klarar självständigt och får hjälp med det du inte klarar självständigt.

Personalen hjälper dig om det behövs att genomföra de träningsprogram som du får utav arbetsterapeut, sjukgymnast och/eller sjuksköterska.

Aktivering

I anslutning till Högagärde finns en aktiveringslokal med en aktiveringsledare. Här erbjuds både individuella och gemensamma aktiviteter.

Hälso- och sjukvård

Hälso- och sjukvårdsorganisationen inom kommunen ansvarar för insatser av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Kontakt

Telefontider för biståndshandläggare inom äldreomsorg

Måndag till fredag klockan 08.00 - 09.30.

0382-154 66, 0382-154 28, 0382-154 32

Socialförvaltningens växel

Du kan nå oss på telefon 0382-154 60.
Måndag - torsdag klockan 08.00 - 16.00
Fredag klockan 08.00 - 15.00
Lunchstängt mellan klockan 12.00 - 13.00.