Lyssna på sidan Lyssna

Belysning

Kommunen har hand om gatubelysning på lokala gator. Trafikverket ansvarar för lamporna utmed exempelvis genomfartsvägarna i tätorterna. Du kan söka bidrag för belysning på din gård.

Belysning är en trivselfaktor av stor betydelse för många människor. Lampor längs våra gator ger en bättre trafiksäkerhet. För gatubelysning utmed Trafikverkets vägar ansvarar driftsentreprenören som sköter Trafikverkets vägar. Gatubelysning utmed lokala gator ansvarar kommunen för. Du kan läsa mer om kommunens gator på sidan kommunala gator.

Felanmälan gatubelysning

Om en gatlampa gått sönder

Vi är tacksamma om du anmäler gatubelysning som är sönder via vår e-tjänst. Var noga med att ange plats på kartan som finns i e-tjänsten.

Till e-tjänsten Synpunkt Sävsjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid akuta skador på gatubelysning dagtid, kontakta kommunens växel 0382-152 00

Vid akuta skador på gatubelysning kvällar och helger, kontakta: SOS 036-137118

Inspektionsrundor

Inspektionsrundor av gatubelysning görs cirka 6 gånger per år. Vid varje tillfälle är gatubelysningen tänd en längre tid för att få fram alla fel.

Fel lagas i första hand vid inspektionsrundorna, men i mån av tid kan enstaka lampor repareras. Fel som är en fara för trafiksäkerheten eller elektriska fel, till exempel nedkörda belysningsstolpar lagas omedelbart.

Under inspektionsrundorna kommer hela kommunen avverkas områdesvis.

Fastighetsägare som bor eller hyr fastighet på landsbygden och som saknar gårdsbelysning kan få ett bidrag för att sätta upp eller byta gårdsbelysning. Ansök genom att fylla i vår blankett och skicka in den med brev eller mejl till serviceförvaltningen på Sävsjö kommun.

Gå till blankett för ansökan av gårdsbelysning och byte Pdf, 78.8 kB.

gatulampa som lyser

Kontakt

Serviceförvaltningen

Djurgårdsgatan 1
576 80 Sävsjö
tekniska@savsjo.se
0382-152 00