Sävsjö Näringslivs AB
Lyssna på sidan Lyssna

Energisafari i Sävsjö

Datum och tid: till angivet

Häng med på Sävsjö kommuns energisafari den 17 oktober och besök några av kommunens nuvarande energiproducenter.

klimatveckan

Är du nyfiken på lokal småskalig energiproduktion? Funderar på vad biogas egentligen är? Eller undrar vem som kan starta en solcellspark? Häng med på Sävsjö kommuns energisafari den 17 oktober och besök några av kommunens nuvarande energiproducenter. Vi kommer dessutom informera om Energiprojektet EFFEKT som syftar till att i region Jönköpings län kraftsamla kring ett hållbart och tillförlitligt energisystem.

Frukostfika och gemensam transport ingår. Vi äter gemensam lunch på Vrigstad Värdshus till självkostnadspris.

Arrangemanget är en del av Klimatveckan 2023 i Jönköpings län. temat är "Energi - tillsammans har vi kraften". Du kan läsa mer om veckans aktiviteter på Klimatveckans webbplats.Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Datum

Tisdag 17 oktober

Tid

08.30-13.30

Samling

Njudung Energis kontor, Smedgatan 40 i Sävsjö

Anmälan

Begränsat antal platser. Du anmäler dig till kommunens hållbarhetsstrateg Linda Ståhlgren på mejl linda.stahlgren@savsjo.se

Ange om du vill åka med i den gemensamma transporten och om du vill delta i lunchen.

Grön omställning på Bulten

Lågvärdig värme blir till förnybar, väderoberoende och lokal elproduktion. Njudung energi berättar om hur en nyinstallerad ORC-turbin kommer göra verksamheten självförsörjande på el.

Tryck på biogasen

I drygt tio år har biogasanläggningen i Sävsjö förädlat flytgödsel från lokala lantbrukare till förnybart fordonsbränsle och biogödsel. Idag drivs verksamheten av företaget Biond och efterfrågan på grön energi är större än någonsin. Ta chansen och lär dig mer om ett klimatsmart lokalt bränsle.

Vallsjö solcellspark först i Sävsjö

Familjen Wigzell valde att satsa på en park med solceller istället för nyplantering på en hektar av sin skogsmark. Solcellsparken är nyligen färdigställd och förhoppningen är att årligen skicka ut hundratusentals kwh förnybar el på det gemensamma elnätet. Lyssna på markägarens väg från idé till genomförande.

Hundra år med vattenkraft

Boskvarn är ett småskaligt vattenkraftverk med hundraåriga anor som drivs av familjen Hjalmarskog. Här får vi veta mer om ett intressant kraftslag och en anläggning som hållt i generationer.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.