Denna webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre, Läs mer om cookies.
Flag SE Flag UK
SÖK
 

Årets Företagare 2018

2018-06-20

Jonas Petersson är ÅRETS FÖRETAGARE 2018.


Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.

Goda företagare bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att samhället utvecklas.

Den som utses till Årets Företagare har gjort något utöver det vanliga och uppfyllt en mängd kriterier.

Formella kriterier, som att man är en säker aktör som företagare och inte har några allvarliga betalningsanmärkningar och inte är dömd i domstol.

Finansiella kriterier, som att företaget man driver ska ha uthålligt god lönsamhet vilket betyder att man antingen ska vara långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt.

Företagaren själv ska ha ett majoritetsägande av företaget, ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning och aktivt driva företaget.

Så kommer kriterier som verkligen utmärker företagaren. Man ska visa gott ledarskap och vara en god förebild och ambassadör för företagare. Det kan till exempel handla om att ta samhällsansvar, delta i lokalsamhället, uppmuntra mångfald och utveckling och påverka på ett positivt sätt.

Slutligen ska Företagaren visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras. Exempelvis genom att ha gjort något nytt i sin bransch, utvecklat en befintlig produkt eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Det är samma kriterier på lokal-, regional- och riksnivå. Årets Företagare nomineras till regionfinalen. Vinnaren i regionfinalen nomineras till Årets Företagare i Sverige som utses under festliga former i Blå hallen i Stockholm mot slutet av året och sedan har ett år fullt av aktiviteter och promotion framför sig.

Årets Företagare i Sävsjö 2018 är Jonas Petersson, Jonas Petersson Bygg AB. Nomineringen lyder som följer:

Genom sitt affärsmässiga och långsiktiga arbete i företaget har företagaren byggt upp en väl fungerande verksamhet. Tillsammans med sin familj och personal har företaget ständigt utvecklats och drivits med god lönsamhet. Att uthålligt hålla fast vid sin affärsidé och ta väl förankrade steg framåt gör att företagaren är en god förebild för andra företagare. Företagaren har utvecklat både affärer och verksamhet på ett kreativt och framåtsyftande sätt. Detta har gjorts med hänsyn till historia kring hus och byggnader men samtidigt med framtiden i fokus och långsiktigt perspektiv.


 

/

KALENDER

Företagsveckan 24-27 september 2018-09-24

Boka in utrymme i kalendern för deltagande i våra aktiviteter i samband med Företagsveckan 24-27 september.

Lunchmöte Klimatomställningen-världens affärsmöjlighet 2018-09-24

Måndagen den 24 september klockan 12-14 i Tillväxthuset, Odengatan 55, Sävsjö
Anmälan till info@snab.nu.
Begränsat med platser.
Denna aktiviteter är en del av Företagsveckan 24-27 september 2018

Företagsträff i samverkan med LRF 2018-09-24

Teknikutveckling inom de gröna näringarna. En kväll för dig som arbetar med eller är intresserad av digitaliseringen inom den gröna sektorn.
Anmälan till info@snab.nu senast 20 september.

Lunchmöte och öppet hus på ABL i Sävsjö 2018-09-25

Svenskt Näringsliv medverkar på företagsträffen hos ABL som också bjuder på en rundvandring.

Lunchmöte på Sjöbergs Workbenches i Stockaryd med Swedbank. 2018-09-26

Lunchmöte om familjeföretagande och ägarskifte.

Afterworkbuffé - vikten av ett gott varumärke. 2018-09-27

Lyssna på utvecklingen av Lulles varumärke och smaka på buffé med tillbehör som serveras av Madséngårdens Catering.  • Sävsjö Näringslivs AB

    Telefon/E-post

  • Odengatan 55 
  • 576 31 SävsjöTel: 0382-577 200
  •   E-post info@snab.nu
  • Box 180 
  • 576 24 Sävsjö