Denna webbplats använder cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre, Läs mer om cookies.
Flag SE Flag UK
SÖK
 

Årets Företagare 2018

2018-06-20

Jonas Petersson är ÅRETS FÖRETAGARE 2018.


Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.

Goda företagare bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att samhället utvecklas.

Den som utses till Årets Företagare har gjort något utöver det vanliga och uppfyllt en mängd kriterier.

Formella kriterier, som att man är en säker aktör som företagare och inte har några allvarliga betalningsanmärkningar och inte är dömd i domstol.

Finansiella kriterier, som att företaget man driver ska ha uthålligt god lönsamhet vilket betyder att man antingen ska vara långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt.

Företagaren själv ska ha ett majoritetsägande av företaget, ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning och aktivt driva företaget.

Så kommer kriterier som verkligen utmärker företagaren. Man ska visa gott ledarskap och vara en god förebild och ambassadör för företagare. Det kan till exempel handla om att ta samhällsansvar, delta i lokalsamhället, uppmuntra mångfald och utveckling och påverka på ett positivt sätt.

Slutligen ska Företagaren visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras. Exempelvis genom att ha gjort något nytt i sin bransch, utvecklat en befintlig produkt eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Det är samma kriterier på lokal-, regional- och riksnivå. Årets Företagare nomineras till regionfinalen. Vinnaren i regionfinalen nomineras till Årets Företagare i Sverige som utses under festliga former i Blå hallen i Stockholm mot slutet av året och sedan har ett år fullt av aktiviteter och promotion framför sig.

Årets Företagare i Sävsjö 2018 är Jonas Petersson, Jonas Petersson Bygg AB. Nomineringen lyder som följer:

Genom sitt affärsmässiga och långsiktiga arbete i företaget har företagaren byggt upp en väl fungerande verksamhet. Tillsammans med sin familj och personal har företaget ständigt utvecklats och drivits med god lönsamhet. Att uthålligt hålla fast vid sin affärsidé och ta väl förankrade steg framåt gör att företagaren är en god förebild för andra företagare. Företagaren har utvecklat både affärer och verksamhet på ett kreativt och framåtsyftande sätt. Detta har gjorts med hänsyn till historia kring hus och byggnader men samtidigt med framtiden i fokus och långsiktigt perspektiv.


 

/

KALENDER

Företagsträff på Orwak i Sävsjö den 5 mars. 2019-03-05

Välkommen på företagsträff på Orwak i Sävsjö som nyligen firade tillverkningen av sin 100 000: ende maskin. Anmälan senast 28 februari. Läs mer i länken.

Excel fortsättningskurs. 2019-04-03

Denna utbildning riktar sig till dig som använder Excel i ditt arbete, men vill lära dig mer om Excels funktioner. Vi lär oss hur vi kan bygga upp arbetsböcker på bästa sätt och hur vi analyserar och presenterar statistik. Bärbara datorer, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika ingår. Det finns plats för 12 kursdeltagare. Laminerad Lathund med kursinnehållet ingår!

Best of word - kurs officeprogrammet Word. 2019-04-04

I denna kurs får du de bästa tipsen från grundkursen, men också en inblick i vilka andra funktioner som finns. Allt från att hantera text och bilder, till automatisk innehållsförteckning och skapa etiketter. Bärbara datorer, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika ingår. Det finns plats för 12 kursdeltagare. Laminerad Lathund med kursinnehållet ingår!  • Sävsjö Näringslivs AB

    Telefon/E-post

  • Odengatan 55 
  • 576 31 SävsjöTel: 0382-577 200
  •   E-post info@snab.nu
  • Box 180 
  • 576 24 Sävsjö