Flag SE Flag UK
SÖK
 

Klimat och hållbarhet på flera sätt!

Snart närmar sig klimatveckan som pågår i hela länet. Det sker många aktiviteter med olika inriktningar. Tillsammans med Sävsjö kommun anordnar vi en eftermiddagsfika där du kan få reda på aktuella klimatstöd.
Men är det inte så att klimat och energi kan vara så mycket mer? Exempelvis ett gott klimat på jobbet och att ha passion för det man gör?
Helena Gill
vd

Ta del av klimatveckan 2019!

Den 4 september invigs länets klimatvecka. Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet sedan år 2014 med syfte att bidra till att nå visionen om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän. Klimatveckan präglas av gränsöverskridande, lättillgängliga och motiverande aktiviteter som ger kunskap, inspiration och ökad medvetenhet om fördelarna med ett aktivt klimatarbete.
Klimatveckan arrangeras i år 4 – 11 september. Under veckan finns möjligheter att ta del av ett riktigt intressant och fullspäckat program. Så se till att inte missa en av landets största mötesplatser för energi-, klimat- och hållbarhetsfrågor. Veckan ger inte enbart möjligheter till möte, diskussion och nätverk utan är också en stor källa till inspiration, medvetenhet och ökad kunskap. Allt ifrån solceller, klimatanpassning, ekosystem, trähus, klimatsmart mat, klimatkommunikation, prisutdelning, solbilstävling och mycket mer står på programmet!
Klimatveckan består av aktiviteter och händelser runt om i hela Jönköpings län. Även i Sävsjö händer en hel del intressant så passa på att ta del av det som händer på hemma plan.

Den 10 september är du välkommen på eftermiddagsfika i Tillväxthuset där bland annat länsstyrelsen informerar om vilka stöd som går att få gällande klimatsatsningar.
Välkommen!

Eftermiddagsfika kring klimatstöd

SNAB letade energitjuvar!

Har ni koll på eran energianvändning? Var i verksamheten använder ni mest energi och skulle ni kunna använda mindre? Att effektivisera sin energianvändning ger många vinster, bl.a. sänkta kostnader, stärkt konkurrenskraft och stärkt varumärke!
Under hösten 2019 erbjuder Sävsjö kommun kostnadsfri vägledning från en coach som hjälper er att se över er energianvändning. Du får hjälp med en enklare energigenomgång och åtgärdsförslag.
SNAB testade detta erbjudande och fick besök av energicoachen Veronika Johansson, som också arbetar som miljö- och hållbarhetsstrateg i Sävsjö kommun.
Många företag lever med en onödigt hög energianvändning och i många fall kan man minska sina energikostnader genom ganska enkla åtgärder som inte kräver några investeringar säger Veronika.
Inomhustemperaturen är ett sånt exempel. Många har en onödigt hög temperatur inomhus utan att man tänker på det. Genom att sänka temperaturen med en grad så minskar förbrukningen med 5 %. En åtgärd som de flest inte ens märker!
Vill ditt företag också göra en kostnadsfri energigenomgång? Kontakta i så fall Veronika Johansson, miljö- och hållbarhetsstrateg, veronika.johansson@savsjo.se, tel 0382-154 16

Missa inte Klas Hallberg som föreläser i Sävsjö den 18 september!

När man ska skapa värde för andra måste man våga vara lite opraktisk. Man måste våga ta risker och sätta sig in i andra människors situation. Den här föreläsningen inspirerar åhörarna att göra just det. Att sätta sig in i sina medmänniskors situation och skapa värde tillsammans.
Det kommer sannolikt att vara en av de roligaste föreläsningarna du någonsin upplevt och det kommer att bli nästan obehagligt tänkvärt.
Klas Hallberg har föreläst i drygt 20 år och genomfört drygt två tusen föreläsningar.
Förra året utsågs han till Sveriges bäste talare och fick Stora talarpriset.
Han är också certifierad Diamond speaker av Speakerrating.com med
flest poäng av alla Svenska föreläsare.

Boka din biljett här!

Lär dig använda Linkedin - världens största nätverk

Linkedin är världens i särklass största och viktigaste sida för karriär och rekrytering. Lär dig verktyget av Linus Zackrisson.

Läs mer här!

Kurs i Excel grund

Kursen riktar sig till er som vill kunna använda Excels funktioner på
det mest enkla och effektiva sättet. Bärbara datorer, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika ingår.

Läs mer här!

Lyckad näringslivssafari!

Den 14 augusti koordinerade vi på Sävsjö Näringsliv ett näringslivssafari där ca 80 lärare från Vrigstad skola och Vallsjöskolan F-6 deltog.

Tack till Arcos Hydraulik AB, Sävsjö Transport AB, Rörvikshus Sweden AB, ABL Construction Equipment AB, GULF, KNAUF Danogips GmbH och Snickarlaget Norden AB som alla ställde upp och visade sina företag!
Gruppledare för de 4 grupperna var Eleonor Svensson Lindholm, Stefan Claesson, Helena Gill och Johanna Friman.

Samtidigt på Tillväxthuset pågick UF utbildningar för högstadie och mellanstadielärare hela dagen, där Swedbank var medarrangör och gjorde detta möjligt!

Tillsammans bygger vi broar mellan skolan och näringslivet! Läs gärna vår gemensamma samverkansplan skola-näringsliv.

Här kan du läsa samverkansplanen för skola-näringsliv!

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö