Flag SE Flag UK
SÖK
 

Nyheter från oss på SNAB

Det händer mycket i vårt näringsliv och det gläder oss mycket. Vår ambition är att uppmärksamma det som händer bland annat här i vårt nyhetsbrev men även på sociala medier och på vår hemsida. Har du något du vill att vi ska skriva om? Tveka inte att höra av dig till oss i så fall!
I dagarna har Johanna börjat koordinera årets näringslivssafari som går av stapeln den 14 augusti. Vi är väldigt tacksamma över alla företag som genom åren ställt upp som värdföretag. Vill ditt företag vara med i år och ta emot lärare och berätta om er verksamhet är ni varmt välkomna att höra av er. Ni är värdefulla och viktiga i vår samverkan mellan skolan och näringslivet.
Vi hörs och ses!
Helena Gill
vd

Företagsträff på Orwak den 8 april

Vi har nöjet att bjuda in till företagsträff på Orwak som öppnar upp dörrarna till denna träff vilket vi är tacksamma för.
Orwak firade nyligen att man producerat maskin nr 100 000. Välkommen på en rundvandring i fabriken och en intressant företagspresentation.
Läs mer i länken nedan.

Läs mer här!

Utbildning excel fortsättning den 3 april

Vi fortsätter med våra populära excelkurser som får högt betyg av deltagarna.
Som medlem i SNAB går du till rabatterat pris. Välkommen du också!

Läs mer om utbildningen här!

Kyl och Energiteknik i Sävsjö anställer och fortsätter utvecklas på Höglandet

Anders Ahlqvist driver sedan 6 år Kyl och Energiteknik AB, företaget har sin bas i Sävsjö men arbetar över hela Höglandet.
I höstas vann man upphandlingen om att ge service till Sävsjö kommuns alla kylanläggningar.
Detta medför såklart att man behöver utöka personalstyrkan då kalendern redan innan är fylld. Anders har i många sammanhang samarbetat med andra företag men i och med att företaget går bra och uppdragen är många så har han anställt 1 person. Det innebär att Anders själv kommer synas mer i Sävsjö.
Den 1 februari började kyltekniker Haris Puskar på Kyl och Energiteknik AB. Han kommer arbeta över hela Höglandet och det innebär att Anders kan fokusera mer på Sävsjö.
Vi önskar fortsatt framgång för Kyl och Energiteknik.

På bilden: Haris Puskar

Tillsammans bygger vi broar mellan skola och näringsliv

Nytt på Hofgårdsskolan är att eleverna nu kan läsa entreprenörsskap på elevens val.
Mycket bra tycker vi på SNAB och stämde träff med personerna bakom ämnet.
Läraren Göran Carlström som håller i kursen är själv också egenföretagare och brinner för ämnet. Rektorn Per Johnson och syv Eleonor Svensson Lindholm är också de en stor del i att kursen nu finns att välja på elevens val.
- Ett 60 tal elever har valt ämnet så intresset blev stort vilket är glädjande! Säger Göran Carlström. För att utveckla kursen skulle vi behöva komma i kontakt med entreprenörer och företagare som vill komma och berätta om sin resa. Att få möjlighet att knyta kontakter och samverka med näringslivet är viktigt för oss, fortsätter Göran Carlström.

Vi på Sävsjö Näringsliv vill i detta nyhetsbrev efterlysa de som kan tänka sig samverka med Hofgårdsskolan i detta ämne! Vill ni bidra?
Mejla då till: goran.carlstrom@savsjo.se


www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö