Flag SE Flag UK
SÖK
 

Spännande företagsbesök, studenter och snart jul!

I årets sista nyhetsbrev berättar vi om spännande företagsbesök, utmärkelser och om studenter som söker praktikplats på företag i Sävsjö kommun.
Tack för det gångna året och för givande möten och samarbeten i olika former. Vi ser fram emot ett nytt och spännande år tillsammans med er!
Vi på SNAB tar lite julledigt från den 21 december. Vi kommer under mellandagarna vara delvis bemannade men från och med den 7 januari är vi fullt bemannade igen.
Vi önskar en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!
Helena Gill
vd

Vi träffade Thomas Lenegård, vd på Lulles

Ett trevligt besök tillsammans med kommunledningen hade vi på Ludvig Sörensen AB eller ”Lulles” som vi oftast säger.
Där berättade vd Thomas Lenegård om företagets framtidsplaner och även om de utmärkelser de mottagit på Årets Chark SM. Det blev fem utmärkelser för de sex produkter som Lulles tävlade med. Tre guld, ett silver och ett brons.
Lulles förser stora butikskedjor och grossistföretag med ett brett sortiment av kundspecifika charkvaror. Företaget tillverkar och säljer till kunder över stora delar av Sverige. Från de minsta kvartersbutikerna till de allra största grossisterna.

På bild: Thomas Lenegård, vd

Läs mer om Lulles här!

Grattis till Sävsjötvätten!

Vi gratulerar Sävsjötvätten i Sävsjö som utsetts till Årets Miljöpristagare 2018 av Sävsjö kommun.
Priset delades ut under högtidliga former i samband med den årliga avslutningsmiddagen med Kommunfullmäktige i Sävsjö kommun.

På bild syns två av delägarna Pelle Nyman och Anders Lundgren.

Läs mer om Sävsjötvätten här!

Vi träffade Anders Björk, platschef på Arcos Hydralik AB i Sävsjö

Tillsammans med kommunledningen besökte vi Arcos Hydralik AB i Sävsjö, för många känt som CA-verken.
Den 1 juli 2018 bildade Arcos Hydraulik och PMC Cylinders i Sävsjö, Hällaryd och Nastola ett nytt bolag. Detta medför att bolaget kan erbjuda en oslagbar kompetens inom konstruktion och produktion av hydraulcylindrar, hydraulaggregat och special-produkter till kunder inom segmenten industri, energi och marint. Arcos tar även ett helhetsansvar med installation, montage och service. För att bidra till en mer hållbar och resurssnål värld innefattar det ett helhetstänk med reservdelar och renoveringar. Allting är tillverkat i Norden.
Under hösten har bolaget bland annat rekryterat en ekonomichef och utökat med totalt 4 tjänster på tjänstemannasidan. Man kommer också expandera sin verksamhet i Sävsjö med ca 1000 kvm som hyrs av AB Sävsjö Industribyggnader i en intilliggande lokal. Arcos anlitar också flera företag i Sävsjö kommun som underleverantörer.
På bilden: Stefan Gustafsson, Kristin Nilsdotter Isaksson, Anders Björk, Sara Jeppson, Jan Holmqvist

Läs mer om Arcos här!

Studenter söker praktikplats

På mässan Karriärum där SNAB och Sävsjö kommun representerades av Johanna Friman och Sara Jeppson anmälde två studenter sitt intresse för att söka praktikplats på något företag i Sävsjö kommun. Har du intresse av detta kontakta johanna@snab.nu för mer information.

Här är delar ur deras egna brev till oss:
Vi är två ingenjörsstudenter(se CV) med inriktning Industriell ekonomi och orginisation med inriktning logistik och ledning, som till våren (v.15-21 2019) söker en praktikplats att genomföra vår Näringsförlagda kurs(NFK).
På jobbmässan "karrärum" där vi fick information om Sävsjö kommun och blev nyfikna av att höra av oss till er. NFK innebär 7 veckors praktik ute hos en arbetsgivare. Detta hjälper oss studenter att få en koppling mellan teori och praktik redan under våra utbildningsår. Detta gör oss sedan bättre rustade för vårt kommande arbetsliv, något som ni som företag också tjänar på.
Vår teori är att 2 jobbar bättre än 1 och 4 ögon er mer än 2. En ingenjörsutbildning inkluderar mycket problemlösning där man har varandra som bollplank och för att se problemet från olika perspektiv. Med lika höga ambitionsnivåer och samma känsla för noggrannhet, struktur och ordning bildar vi tillsammans ett bra team.

Är ni företaget som har 2 praktikplatser kopplade till vår utbildning, har ni här två högpresterande studenter som alltid går in med 100 % och avslutar det som påbörjats.

Läs mer här!

Vi besökte Rörvikshus AB

Vi träffade Sune Nilsson, Magnus Nilsson och David Tiderblom på Rörvikshus.
Utöver frågor kring husbyggande ville vi veta mer om utmärkelsen Årets Superföretag där Rörvikshus är ett av superföretagen. Rörvikshus ett stolt toppföretag i Sverige. För fjortonde året i rad har Bisnode och Veckans Affärer tagit fram listan över årets Superföretag – en totalundersökning av alla svenska aktiebolag. Men kraven är stenhårda – bara drygt en promille av alla bolag hamnar på listan.
”– Egentligen är kriterierna vi använder så tuffa att inga företag borde komma igenom det nålsögat. Av 430 000 svenska aktiebolag är det bara 728 som klarar kraven, varav Rörvikshus placeras på 17 plats, för att hamna på Superlistan. De här bolagen förtjänar verkligen att kallas för Superföretag,” citat Per Weidenman, senior analytiker från Bisnode som har varit med och tagit fram konceptet bakom listan. Rörvikshus är effektivt, lönsamt, växer snabbt och har koll på finanserna, enligt Veckans Affärers och Bisnodes stora undersökning.
Vi är riktigt stolta över denna utmärkelsen, säger Magnus, Sune och David.

På bild: Magnus Nilsson, vd och Sune Nilsson, styrelseordförande

Läs mer om Rörvikshus här!

Vi välkomnar Coreation Kompetens och Utveckling AB som nya medlemmar i SNAB.

Under varumärket Coreation Kompetens och Utveckling AB arbetar Maria under affärsidén ”attraktivt medarbetarskap i attraktiva organisationer”. Värdet och vikten av att arbeta med både det inre och yttre varumärket. Det kan innebära utveckling av individer, team, och organisationer. Det kan handla om individuell ledarutveckling och handledning. Att arbeta för att skapa effektiva och samverkande ledningsgrupper, team och organisationer. Stöd, ledning och facilitering vid organisationsutveckling. Maria har verkat i alla typer av branscher samt har själv arbetat inom IT, utbildning, försäljning, tillverkning, marknadsföring/kommunikation och har även erfarenheten av att rekrytera kompetens.
Läs mer om Maria på:

Läs mer om Maria här!

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö