Flag SE Flag UK
SÖK
 

Företagsveckan 2018 igång!

I skrivande stund är vi i full gång med årets företagsvecka och idag gästas vi av Dan Sylvebo från Svenskt Näringsliv som pratar om det lokala företagsklimatet i Sävsjö. Detta gör vi på ABL Equipment Constructions AB i Sävsjö som också har fabriksvisning av Ulf Liljewärn.
Det blir en spännande dag och vi önskar er en fortsatt bra tisdag!

Helena Gill
vd

Företagsveckan inleddes med klimat och teknik

Klimatomställningen-världens affärsmöjlighet pratade Nina Ekelund, generalsekreterare Haginitiativet om på lunchmötet i Tillväxthuset.
Nina är en välkänd och väl anlitad föreläsare i Sverige och Världen.
Hagainitiativet är ett företagsnätverk som arbetar för att minska näringslivets klimatpåverkan. Hagainitiativet samlar därför företag som engagerar sig för att minska sin klimatpåverkan för att nå Hagainitiativets vision om ett lönsamt näringsliv utan klimatpåverkan.

På kvällen fortsatte Företagsveckan på Tallbacken i Stockaryd där LRF inledde med korvgrillning. Under kvällen informerade LRF:s kommungrupp med Lena Ahnstedt i spetsen om sin verksamhet och om hur sommaren och torkan påverkat lantbrukarna. Därefter demonstrerade Annette Eilert och Katrin Magnusson från Skogstyrelsen hur en drönare fungerar som hade också en föreläsning kring hur man kan använda drönare i skogsbruket.
Kvällen avslutades av Henrik Jönsson från Torreberga Markinstation AB. Henrik berättade om hur flera jordbrukare samarbetar kring utrustning och maskiner. Han gav också en mycket intressant reflektion kring hur framtidens jordbruk kan komma att se ut där både teknik, digitalisering och samverkan var några av de intressanta inslagen.

Läs mer om Haginitiativet här!

Excel grundkurs 5 oktober

Kursen riktar sig till er som vill kunna använda Excels funktioner på det mest enkla och effektiva sättet. Datorutrustning, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika ingår. Det finns plats för 12 kursdeltagare. Laminerad Lathund med kursinnehållet ingår!

Läs mer om excel grund här!

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö