Flag SE Flag UK
SÖK
 

Givande företagsbesök

En väldigt viktig del av vårt arbete är våra företagsbesök. Att möta er i det vardagliga företagandet är mycket givande men framför allt värdefullt. Tack alla som vi möter och för det förtroende som vi får. I detta nyhetsbrev berättar vi om några av våra besök.
Vi önskar en fortsatt bra vecka!
Helena Gill
vd

A-lackering

Tillsammans med kommunledningen besökte vi A-lackering i Sävsjö. Där träffade vi Ola Bjelkvik och Daniel Bjerhag. Ola är sedan april ny platschef för A-lackering och har en bakgrund från bland annat Södra Skogsägarna. Daniel som är produktionschef har varit med från starten av A-lackering och började sin anställning när fabriken fanns i Trosa för att sedan vara med om flytten till Sävsjö.
A-lackering förbehandlar, pulverlackerar och bearbetar aluminiumprofiler och detaljer. Många av produkterna kan ses exempelvis på fasader, fönster, uterum och balkonger. Sedan 2007 ägs A-lackering av Inwido-koncernen, som är Europas största leverantör av fönster och en av de ledande dörrleverantörerna. A-lackering omsätter 320 miljoner kr och har 230 anställda varav 40% är kvinnor. 27 olika nationaliteter finns i företaget. 2017 fick A-lackering ta emot Årets Integrationspris som delades ut av Arbetsförmedlingen på SNAB:s näringslivsgala.
Besöket avslutades med en intressant rundvandring i fabriken.
På bilden från vänster: Stefan Gustafsson-kommunstyrelsens ordförande Sävsjö kommun, Daniel Bjerhag-produktionschef A-lackering, Ola Bjelkvik-platschef A-lackering, Jan Holmqvist-kommunchef Sävsjö kommun

Läs mer om A-lackering här!

Ny ägare till före detta Sturehallen

Anders Ahlqvist och Admir Delic är genom det gemensamma bolaget Pannita Properties AB ägare till fastigheten i hörnet av Ö Esplanaden och Vallsjögatan, fastigheten är ofta benämnd med före detta Sturehallen.
Det var under våren 2018 som de förvärvade fastigheten och just nu pågår ombyggnad till bland annat kontorshotell. Man kommer också även exteriört göra i ordning ytorna utomhus. Läs mer om företaget på länken nedan där också kontaktuppgifter finns.

Läs mer om Pannina Properties här!

Hälsning från Samuel Nickolausson på Aleholm

Hej!
Mitt namn är Samuel Nickolausson och jag arbetar sedan april månad som kartläggare i ett projekt inom Sävsjömodellen och som yrkeslärare på Aleholms byggprogram.
Jag har de senaste sju åren arbetat som yrkeslärare inom bygg och träteknik i Nässjö och har tidigare arbetat som maskinsnickare, montör, snickare och arbetsledare inom bygg, trä, möbel och husindustrin
Projektet handlar om att skapa en utbildning som ska leda till integration och yrke.
Min uppgift är att utreda de trärelaterade företagens behov av arbetskraft och vilken kompetens de ska utbildas i för att kunna bli anställda. Utifrån resultatet av kartläggningen och i samverkan med företagen ska en utbildning skapas.
Har du frågor eller vill ha kontakt med mig finns jag på Aleholm, tel nr 0382-15393, 0730747152 mejl:

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö