Flag SE Flag UK
SÖK
 

Nu laddar vi för Näringslivssafari och UF-workshop!

Nu är vi i startgroparna för årets Näringslivssafari som i år i huvudsak kommer äga rum i Sävsjö tätort. De företag som vi kommer besöka är Sävsjö Transport, Sörensens Livs, LP Pressgjuteri, Familjebadet, Njudungs Energi och VEÅ. Parallellt med Näringslivssafarin kommer det vara en utbildning för lärare årskurs 4-6 på Tillväxthuset där UF (Ung Företagsamhet) och Swedbank är värdar. Utbildningen inriktar sig på hur man kan arbeta med entreprenörskap i skolan.
Totalt är ca 75 lärare med under denna dag som är en del i vår samverkan mellan skola-näringsliv.
Vi hälsar er varmt välkomna till lunchmöte nästa vecka kring automatisering och digitalisering i industrin. Vi släpper nu programmet för årets Företagsvecka 24-27 september. Detta och annat aktuellt kan du läsa om i dagens nyhetsbrev.
Väl mött!
Helena Gill
vd

Lunchmöte 22 augusti kring digitalisering och automatisering i industrin.

Den snabba utvecklingen som sker genom ökad digitalisering, automatisering och robotisering skapar stora möjligheter. Samtidigt som effektivisering kan stärka många företags konkurrenssituation finns utmaningar, inte minst för de små och medelstora företagen.
I höst startar ett pilotprojekt inom regeringens stora satsning Robotlyftet. Pilotprojektet riktar sig till tillverkande företag med behov av automation och startas upp i fyra regioner, där Borås och Småland utgör en av dessa.
Robotlyftet ska främja automation i Sveriges små och medelstora industriföretag. Programmet ska bland annat bidra till att företagen ökar sina kunskaper om användning av och investeringar i automationslösningar.

Läs mer!

Företagsveckan 2018

Varmt välkommen att delta i våra aktiviteter med olika intressanta inriktningar i årets Företagsvecka som pågår den 24-27 september.
Antal platser är begränsat så först till kvarn gäller.

Läs mer!

Excelkurs grund - 5 oktober

Utbildningen genomförs den 5 oktober på Tillväxthuset, Sävsjö.
Utbildningsansvarig är Mattias Johansson, ATEA, som vi tidigare anlitat med mycket gott resultat och som fått toppbetyg från deltagarna.
Välkommen att anmäla dig!

Läs mer!

Kulturhuset gör vandringsspel i år igen - med nytt manus.

Kulturhuset genomför även i år det vandrande skådespelet "Annat va dä förr" i Komstad by.
Vandringsspelet har i år nytt manus.

Läs mer!

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö