Flag SE Flag UK
SÖK
 

Vilken fest det blev!

Idag samlar vi alla intryck från vår Näringslivsgala igår som var välbesökt. Så roligt att så många kom! Under kvällen underhöll Bill och Fia och vi fick även en jättefin presentation av Rörviks skola som berättade om sina framgångar på UF-mässan där de tog sig till final i Innovation Camp.
Vi vill tacka Sävsjöortens Näringslivsförening, PWC, Arbetsförmedlingen, Företagarna och Sävsjö Handel som vi samverkar med kring Näringslivsgalan. Tack alla som på olika sätt bidrog till kvällens festligheter, god mat från Vrigstad Wärdshus och fina tal.
Tack också till våra ägare Sävsjöortens Näringslivsförening och Sävsjö kommun som gör detta möjligt. Tillsammans är oslagbart!
Grattis till alla pristagare som ni kan läsa om i detta nyhetsbrev.
Vi önskar en fin midsommar!
Helena Gill
vd

Årets pristagare!

Årets integrationspris - Henrikssons Tak
Ni som företag visar på ett stort engagemang för nyanlända och deras välbefinnande genom att våga att ta tillvara på kompetens och uttrycker att det är roligt att skapa arbete åt andra.
Ni finns där för er personal både på jobbet och övrig tid där ni guidar dem till olika lösningar så att hela familjen får det bättre. Vi ser ert företag som en förebild som tar ett stort ansvar för nyanlända som kommit till vårt land. När man trivs och får vara med i ett sammanhang så blir människan självständig och integreras i samhället och bidrar därmed till Sveriges tillväxt.

Årets praktikplatsfadder - Jonas Bromé, Bromés Autoservice AB
Stipendiet utdelas till handledare som på ett framstående sätt samarbetat med skolan genom att ta emot praktikelev på sin arbetsplats och därmed bidragit till att eleven lotsats in i arbetsliv och vuxenliv. Årets pristagare har visat ett stort engagemang i utvecklingen av elevens kunskap. I sin roll som handledare har han varit en förebild, yrkesmässigt och som person för den elev han tar hand om. Genom handling, attityd och engagemang visar han sina medarbetare, eleven och sin omgivning en sammanhållning som skapar framtidens Sävsjö för våra ungdomar.

Årets Innovatör - Tommy Asterhed, Sävjo Plastic AB
Årets pristagare är en sann uppfinnare med rötterna i den
småländska entreprenörsandan. Med långsiktighet och företagsamhet har han genom åren byggt upp en verksamhet både i och utanför vår kommun.
Med god lönsamhet skapar han både tillväxt i företaget och fler arbetstillfällen vilket gör honom till en förebild för det småländska entreprenörskapet.

Årets Exportpris - David Gunnarsson, DaveArt AB
I en global värld och marknad har årets pristagare satt Sävsjö kommun på kartan.
Med fingertoppskänsla levererar han produkter med stor konstnärlig och personlig prägel långt utanför både kommunens och Sveriges gränser. Det som en gång började med ett stort intresse för att teckna och måla har utvecklats till en unik verksamhet med stor exklusivitet. Flera av kunderna är välkända och återkommande.

Årets Specialpris Vrigstad Samhällsförening
När människor bestämmer sig för att göra något bra tillsammans för sitt samhälle blir drivkraften en stor och viktig faktor. Genom ett outtröttligt arbete och outtröttlig vilja har årets pristagare visat att envishet, vilja och engagemang är en viktig del i ett tätorts utveckling. Årets pristagare har satt sin ort på kartan där gemenskap och handlingskraft är några av delarna i framgången.

Årets Nykomling - Sävsjötvätten AB
Årets pristagare har med stort miljöfokus och lokal förankring etablerat en verksamhet i en tid då hållbarhet och långsiktighet ligger i tiden. Satsningen ger kommuninnevånarna i Sävsjö en möjlighet att på ett långsiktigt och hållbart sätt bidra till en bättre miljö. En satsning helt i tiden.

Årets Marknadsförare- Femtinge Teater Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson
Det började med en stor känsla för Småland och de vackra ängarna utanför platsen där deras verksamhet utgår ifrån. Med kärleken till musiken, teatern och skapandets kraft har de utvecklat en verksamhet som fått uppmärksamhet inte bara inom kommunen utan även utanför vår kommun i media. Årets pristagare visar att där hjärtat, viljan och den småländska envisheten finns med så finns det inga gränser för att lyckas.

Årets företag – Sävsjö Guldsmeds AB, Eva-Lena och Peter Arnesson
Detta företag har rötter sedan många år i Sävsjös företagarliv. Med hög kvalitet och design skapar de produkter som tilltalar både öga och känsla när man använder dem.
Produkterna tillverkas i en miljö där hantverk och stort kunnande är kännetecknande.
Företaget har också visat att småländsk design och kunskap är en framgångsfaktor som håller över lång tid.

Årets UF-företag – Torrt, Hårt & Gott UF har visat på god entreprenörskapsanda genom att tillverka delikatessknäckebröd som levererats i fina förpackningar. Genom att driva UF-företag har de varit förebilder för andra och visat att samverkan i kombination med entreprenörskap ger goda resultat.

Årets Handelsstudent – Axel Fors
Kriterier: Eleven har visat god studieflit - Eleven har visat på gott kamratskap -Eleven har visat stort engagemang för handel och utveckling
Motivering: Genom de genomgående goda omdömen årets handelsstudent fått från både skola och butiker där han praktiserat är det en mycket värdig mottagare.
Ord som ansvarstagande, jobbar hårt, den bästa praktikant vi haft, lugn och sansad, kan ”säljet”, noggrann, omtyckt av både personal och kunder är några av de omdömen som beskriver årets handelsstudent 2018.

Årets Butik-Karin Magnusson, Lönns Kläder AB
Med kunden i fokus har årets butik 2018 blivit en förebild där lokal handel är en del av framgångskonceptet. Med en nysatsning i egna förvärvade lokaler har konceptet med hög kvalité, välbesökta kundevent och en tydlig varuexponering satt Sävsjö på kartan. Årets pristagare är också en förebild för kvinnliga företagare med tydligt affärsfokus och gott ledarskap.

Årets Företagsledare –Klas Fridsäll, Willa Nordic AB
Ett gott ledarskap och engagemang för både sin personal och verksamhet kännetecknar
årets pristagare. Att alltid lyfta fram medarbetarna i företagets framgångar tillsammans med ett affärsmässigt och professionellt ledarskap gör att årets pristagare är väl värd denna utmärkelse.

Årets Företagare 2018 - Jonas Petersson, Byggmästare Jonas Petersson AB
Genom sitt affärsmässiga och långsiktiga arbete i företaget har företagaren byggt upp en väl fungerande verksamhet. Tillsammans med sin familj och personal har företaget ständigt utvecklats och drivits med god lönsamhet. Att uthålligt hålla fast vid sin affärsidé och ta väl förankrade steg framåt gör att företagaren är en god förebild för andra företagare. Företagaren har utvecklat både affärer och verksamhet på ett kreativt och framåtsyftande sätt. Detta har gjorts med hänsyn till historia kring hus och byggnader men samtidigt med framtiden i fokus och långsiktigt perspektiv.

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö