Flag SE Flag UK
SÖK
 

Skola-näringsliv och praktikplatser!

Ett av våra prioriterade områden är samverkan skola-näringsliv och vi ser mycket bra resultat i det vi gör tillsammans. På Aleholm söker man inför hösten praktikplatser för de elever som blir Diplomerade gymnasiekonomer. Läs mer i detta nyhetsbrev där Christina Gustafsson förklarar vad det innebär. Detta, ny excelkurs, nya investeringssatsningar och en lyckad kväll på MidTrailer berättar vi också om.
Ha en fortsatt bra vecka önskar vi på SNAB!
Helena Gill
vd

Lyckad företagsträff på MidTrailer

Det var ett fullsatt styrelsecafé på MidTrailer där vi hade mycket bra och namnkunniga föreläsare. Träffen avslutades med rundvandring i fabriken där vi fick se både fina släpvagnar och deras nya produktionslinor. Tack alla som kom och medverkade och bidrog till en fantastisk och intressant kväll!

På bilden ses från vänster våra medverkande föreläsare:
Regina Abduramanovski, MidTrailer AB, Jerry Fredriksson, Rådhuset AB, Sofia Svensson, Midway Holding AB, Tord Lätt och Lars Thorén MidTrailer AB.

Spectria Invest - ny fond för investeringar

En ny fond för investeringar har startats i länet. Så här skriver Investment AB Chiffonjén som också är med och investerar i fonden:
"Science Park i Jönköping startar tillsammans med erfarna investerare, näringslivet och akademien en ny fond som ska investera i tillväxtföretag i regionen. Spectria Invest har vid uppstarten tillgång till 40 mkr att investera men siktar på att öka kapitalet till 80 mkr innan årets slut.
Bakom satsningen står Science Park som – tillsammans med Emtio Invest, WilRon Ventures och Jönköping Business Development – kommer driva det operativa arbetet med att identifiera, utvärdera, investera i och framförallt utveckla de bolag som fonden blir delägare i.
Utöver ovanstående aktörer har Länsförsäkringar i Jönköpings län, Jönköping University, Investment AB Chiffonjén och Smålandskapital gått in som investerare i Spectria Invest.
Chiffonjén har förbundit sig att investera upp till 5 mkr under fondens investeringsperiod som är 5 år. Efter 10 år kommer fonden att avvecklas genom försäljning av de 12–20 investeringar som planeras att genomföras.
Fonden kommer att investera 1–10 MSEK i bolag som har en stark ledning, en verifierad affärsmodell och en tydlig tillväxtpotential. Som investerare kommer Spectria Invest ta en aktiv roll i bolagens utveckling. Utöver Science Parks involvering, kommer Ditar Isai från WilRon Ventures och Marcus Ivarsson från Emtio Invest vara resurser som bidrar till bolagens strategiska och operativa utveckling.
Chiffonjén kan som investerare i Spectria vara med och bidra till utvecklingen av småländska entreprenörsledda företag som vill utveckla sina bolag och skapa fler arbetstillfällen i regionen. Vi ser fram emot att bredda vårt nätverk genom samarbete med Science Park och övriga som ligger bakom initiativet till fonden."
Läs också mer på www.sciencepark.se/nyheter

Kurs i första hjälpen 30 maj

Vet du vad du ska göra om någon behöver hjälp? Ibland är olyckan framme och då är frågan vad man gör. Först hjälpen och HLR kan vara skillnaden på att rädda liv när nöden kräver det. Så efter flera förfrågningar erbjuder vi nu tillsammans JS Sjukvårdsutbildning AB en kurs i HLR och första hjälpen.
Läs mer om detta förmånliga erbjudande i länken nedan.

Läs mer!

Ny kurs i excel fortsättning 1 juni

Vi erbjuder återigen en ny kurs i excel fortsättning. Välkommen att anmäla dig till denna kurs som fått högsta betyg av våra deltagare som gick den för några veckor sedan.
Vi har ett antal platser kvar.

Läs mer!

Praktikplatser sökes till blivande Diplomerade gymnasieekononomer

Läs mer i bifogat brev från Christina Gustafsson, lärare på Aleholm, om möjligheten att ta emot blivande Diplomerade gymnasieekonomer.

Läs mer!

Är du en idéspruta?

VISAMARENA arrangerar den 15 maj en inspirerande Innovationsdag i Sävsjö.
Kom och lyssna på den välkände inspiratören Aron Andersson och låt din innovativa sida inspireras.

Läs mer!

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö