Flag SE Flag UK
SÖK
 

Ranking 2017

Idag släpptes den årliga rankingen om Lokalt Företagsklimat som Svenskt Näringsliv gör. Från att förra året stigit mest i rankingen i länet går Sävsjö några steg tillbaka med 8 platser. De flesta parametrar pekar uppåt men parametrar för tillgången till kompetens och nyföretagande sjunker. Detta gör sammantaget att Sävsjö backar något. Rankingen bygger både på enkätsvar och statistik. Sammantaget är företagsklimatet förbättrat och skolans attityder stiger kontinuerligt sen 2010 då det var plats 189 mot nuvarande plats 21.
Kompetensfrågan som sjunkit i årets enkätfråga är en viktig fråga där samverkan skola-näringsliv är en del. En annan del är det kompetensnätverk vi startat upp som är branschöverskridande och också skall bidra till att hitta lösningar i just kompetensfrågan. Tillsammans är den vägen vi även fortsättningsvis skall gå för att arbeta för både kompetens och företagarfrågor.
Du är välkommen!
Helena Gill
vd

Svenskt Näringsliv har släppt rankingen för 2017 års företagsklimat

Här kan du läsa om alla parametrar som ligger till grund för rankingen av årets företagsklimat.

2017 års ranking

Rotary bjuder in till öppet lunchmöte

Sävsjö Rotaryklubb är ett yrkesnätverk som träffas en gång i veckan. Den 16 oktober bjuder man in till ett öppet möte. Detta innebär att du som är intresserad av att veta mer om Rotary kan komma och äta lunch och lyssna på ett intressant föredrag.
Den 16 oktober är det Handelskammarens Vd Jonas Ekeroth som kommer och berättar om Handelskammaren och dess verksamhet som riktar sig till hela länets företag.
Lunchmötet börjar kl 12 med gemensam lunch och avslutas 12.30 med ett föredrag, på Ljunga Park.

Juridik för bättre affärer-på hemmaplan.

Tillsammans med våra kollegor på höglandet bjuder vi in till Juridik för bättre affärer. En utbildningar i fyra delar och som förläggs i Sävsjö, Eksjö, Nässjö och Vetlanda. Glimstedts Advokatbyrå och Handelskammaren är genomförare av denna kurs.

Lär mer här!

Lediga fabrikslokaler i Sävsjö!

På vår hemsida finns två lediga fabrikslokaler utlagda med ritning.
Dessa är i Sävsjö och mer information finns att få av Per Krantz på tel 0382-92581.
Läs mer på www.snab.nu

Hur skapar man bra ljudmiljöer?

Intressant seminarium om buller.

Läs mer här!

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö