Flag SE Flag UK
SÖK
 

Hjulen snurrar!

Det händer mycket i vår kommun både i form av nöjen och arbetsrelaterade aktiviteter.
En del av dessa kan du läsa om i detta nyhetsbrev.
Väl mött!
Helena Gill
vd

Utökat samarbete mellan skolan, näringslivet och UF.

Bland det roligaste som finns i vårt jobb på SNAB är att göra skillnad och bidra till något bra. Den 11 augusti samlades 50 lärare från årskurs 4-9 för att få inspirationsutbildning av UF (Ung Företagsamhet). Under en dryg förmiddag fick de genomföra olika uppdrag och grupparbeten varvat med kunskap om företagande och entreprenörsskap. Allt med syftet att i skolan utveckla entreprenörsskap i lärandet. Dessutom fick de med sig varsin klassuppsättning av studiematerialet som de kan använda i sin dagliga undervisning.
Vi är stolta över vårt goda samarbete med skolan, UF och näringslivet.
Tack Anna och Jonna på Swedbank, Malin och Linda på UF. Stort och varmt tack till Swedbank som sponsrade allt utbildningsmaterial (40 uppsättningar) och lunch på Ljunga Park till alla deltagare.
På bilden Anna Fritz och Jonna Glimståhl i full färd med att bära in utbildningsmaterial.

Läs SMT:s reportage här!

80-årskalas med bravur på JB-transport i Vrigstad

Den 15 aug 1937 köptes den första lastbilen in av Sture Brogård till Brogårds Åkeri (JB Transport). På förmiddagarna kördes post och mjölk och på eftermiddagarna kördes massaved.
Detta firades med stort kalas lördagen den 12 augusti. Klockan tio serverades kaffe och ostkaka på JB Transport. En stor tillströmning var det av gratulanter som var runt ett nittiotal. Johnny Brogård hälsade alla välkomna och berättade om dagens program.
Thomas Hammarström från Sveriges Åkeriföretag höll tal och hade en hel del historik om åkeriet som han lämnade över till Johnny. Därefter fortsatte firandet på Vrigstad Wärdshus där Svante och Lina Stenervik tog emot med ett svalkande glas cider. Efter ett bildspel om åkeriets historik och information om åkerinäringen bjöds det på en fantastiskt god grillbuffé. Sävsjö Näringsliv var på plats under hela firandet. Vi tackar för en fantastisk dag och önskar JB Transport med Martin Brogård i ledningen och helägare sen 2013 fortsatt lycka till och framgång.

Lediga lokaler!

Just nu har vi fått in lediga lokaler i Sävsjö tätort. Den ena är kontor/mottagning och den andra är två olika industrilokaler. Hör av dig till Helena Gill på SNAB eller läs på vår hemsida under företagsutveckling för mer information.

Livslust - hela livet!

Med ”Livslust – hela livet” vill Sävsjö Komun ge glädje, guldkant och inspiration under oktober månad med extra fokus på alla som är 60+ i vår kommun.
Månaden inleds med mässa på Kulturhuset den 3 oktober med miniföreläsningar, utställare, aktiviteter samt underhållning och avslutas med föreläsning på temat den 25 oktober.

Företagen har möjlighet att delta på mässdagen den 3 oktober med start kl. 10.00 och sedan hela dagen på Kulturhuset.
Man kan ha ett mässbord men också få 15 min till förfogande för att ge en miniföreläsning om ett aktuellt ämne. Anmäls senast 15 september.

Företagen har också möjlighet att bjuda in allmänheten till egen aktivitet på temat ”Livslust-hela livet” under oktober månad t ex öppet hus, kurs, erbjudanden, föreläsning. Anmäls senast 1 september.

Vill ni delta och har frågor hör av er till Therese Rostedt, utvecklingsledare, på therese.rostedt@savsjo.se eller 0382-15442.

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö