Flag SE Flag UK
SÖK
 

Möbelmässtider!

I dagarna är det årets möbelmässa i Stockholm. Flera av våra företag i kommunen berörs av denna så viktiga mässa för branschen. I år är det också väldigt roligt att Rörvikselever finns med och tävlar i årets Designrookie. Om detta och annat aktuellt om vad som händer och vad vi ägnat oss åt sen sist kan du läsa om i detta nyhetsbrev.
Till er som firar sportlov nästa vecka önskar vi ett trevligt sådant!

Helena Gill
vd

Rörvikselever tävlar på möbelmässan-här kan du rösta fram dem!

DESIGNROOKIE är ett projekt med syftet att locka ungdomar till möbelbranschen och väcka intresse för att söka till en möbelinriktad gymnasieutbildning.
Elever från sammanlagt tretton klasser i Tranås, Lammhult, Rörvik och Värnamo har varit med i projektet. Projektet startade med studiebesök på olika möbelföretag och sedan har klasserna kommit överens om en designidé som sedan har utvecklats till riktiga prototyper.
Initiativtagare är Interior Cluster Sweden och projektet har fått delfinansiering av Träregion Småland.
Vill du rösta på Rörvikseleverna bidrag gör du det genom att sms:a rookie vote 1 till 72672. Det kostar 1 kr och man kan bara rösta en gång.

Läs mer här!

Givande workshop kring kompetens och inkludering

Förra veckan genomförde vi en givande workshop kring inkludering, kompetens och integration. Ulf Liljewärn, ABL och Stefan Larsson, Carrus Components AB berättade om sina erfarenheter och hur de också på olika sätt arbetar med kompetens och arbetskraft på olika sätt. En oerhört viktig fråga för hela vårt näringsliv och kommun. Vi fortsätter med olika insatser på detta område. Medverkade gjorde även Arbetsförmedlingen, Sävsjö kommun, Nässjö lärcenter, Aleholm och Jobbhuset Sävsjö.
Har du frågor kring detta ämne är du varmt välkommen att kontakta oss på Sävsjö Näringsliv.

UF-mässan 2 mars

Nu drar det återigen ihop sig till den regionala UF-mässan på Elmia i Jönköping. I år är det rekord med deltagande och 220 företag är anmälda. Vi på SNAB deltar både i juryarbetet och besöker de Sävsjöelever som driver UF-företag och finns med på mässan.
Vi kan varmt rekommendera er ett besök, här är det fullt av inspiration, framtidstro och unga människor med drivkraft.

Inbjudan och program finns här!

Morgonfrallan-frukostmöte kring handel och digitalisering

Vi lyfter handelsfrågorna under ett förlängt frukostmöte på Ljunga Park Hotell och Konferens.
Frukosten riktar sig främst till dig som driver butik eller avser att driva butik i Sävsjö kommun. Vi kommer diskutera digitalisering, aktiviteter och en gemensam studieresa.

Morgonfrallan - ät frukost med oss - läs mer!

Excelkurs 29 mars!

Nu satsar vi på en efterfrågad grundkurs i excel.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig nedan.
Välkommen!

Läs mer ocm Excelkursen här!

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö