Flag SE Flag UK
SÖK
 

När människor möts!

På väg i bilen till invigningen av Circle K i Vrigstad funderade jag lite över vad som gör ett samhälle levande och trivsamt. Jag har noterat att det händer mycket i hela vår kommun! Aktiva samhällsföreningar i Vrigstad, Rörvik och Stockaryd ser till att det händer saker på hemmaplan. I Sävsjö har vi haft festival, teaterspel och en mängd olika aktiviteter av skiftande slag. Min slutsats blir att där människor möts, där idéer blir till verklighet och man bestämmer sig för att gå samman och göra något - då händer det!
I detta sista nyhetsbrev för året summerar vi vår verksamhet och tackar samtidigt alla er som vi mött och som bidragit till det vi gör. Tack för det förtroende ni visar oss!

Tillsammans med Johanna önskar jag er en riktigt
God Jul och Ett Gott Nytt År

Helena Gill
vd

Tack för det gångna året!

Tiden går fort och nu blickar vi tillbaka på det gångna året. Ett år som har varit händelserikt och där vi tillsammans med er skapat mötesplatser och aktiviteter.
2016 minns vi med värme och detta gjorde vi bland annat:
Företagarveckan, frukostmöten, Näringslivssafari där 130 lärare besökte företag i alla tätorter, månadens yrke i Sävsjö och Rörvik, drygt 80 företagsbesök, truckutbildningar, UF-mässan besökte vi och var också med i juryarbetet, vi har koordinerat studiebesök under Träveckan, WBS-vårt kvinnliga nätverk har varit aktiva, vi engagerade oss i järnvägsfrågan, våra matföretag har vi samlat i klustret GLAD MAT och ISO-workshop med mera.
Särskilt glädjer vi oss åt att Sävsjö förbättrade det lokala företagsklimatet i rankingen som årligen görs av Svenskt Näringsliv.Tack för din medverkan i Företagarveckan 2016

Företagsträff med Styrelsecafé i Hultagård den 25 januari

Vi har glädjen att bjuda in till en kväll i Hultagård där vi både får besöka Vallsjöhus och LP Pressgjuteri, kvällen avslutas med att vi får lyssna till Håkan Thuresson som pratar kring ett framgångsrikt styrelsearbete. Läs mer i länken nedan. OBS! Anmälan går direkt till StyrelseAkadmien som vi samverkar med i denna aktivitet.
Varmt välkommen!

Program och inbjudan

Workshop kring kompetens och inkludering den 31 januari

Kompetensförsörjning är en fråga som vi ständigt möter när vi är ute på företagsbesök. Nu lyfter detta i en gemensam workshop där bland andra kommunledning, Arbetsförmedlingen, Aleholmskolan och Jobbhuset medverkar.
ABL och Carrus Components är några av de företag som medverkar och berättar om hur det löst en del av sin kompetensförsörjning. Från Nässjö kommer de som arbetar med Industri-SFI tillsammans med näringslivet.
En intressant förmiddag välkomnar vi dig till! Läs mer och anmäl dig på länken nedan.

Program och inbjudan

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö