Flag SE Flag UK
SÖK
 

Skola och näringsliv i fokus!

Kompetens för framtiden är något vi alla funderar på i olika sammanhang. En viktig del i detta är samverkan mellan skolan och näringslivet. Vi tror att man både ska arbete på lång och kort sikt i denna fråga. Hur tänker ni i er vardag kring dessa frågor? Ge oss gärna dina tankar och åsikter kring denna så viktiga fråga. Vi vill också tacka alla er som är engagerade i ämnet och ställer upp på att ta emot oss, elever och lärare på studiebesök. Tack också till alla engagerade lärare och skolpersonal. Tillsammans är bäst!
Helena Gill
vd

Eleonor är ny SYV på Hofgårdsskolan

Vi träffade Eleonor Svensson Lindholm som är ny studie och yrkesvägledare på Hofgårdsskolan och Rörviks skola. Hon kommer närmast från Vetlanda men har bland annat en bakgrund som vägledare på Handelshögskolan i Stockholm. Hon berättade om elevernas kommande praovekor som kan vara bra för er företag att veta om. För årskurs nio handlar det om v 39 och v 40 och för åttorna v 46 och v 47 samt två veckor på våren för årskurs 8. Det är elevernas möjlighet att få komma ut och titta på olika branscher och deras första inblick i många olika yrken. Kort sagt - ett tillfälle för både elever och företag att möta framtidens arbetsgivare och arbetskraft.

Det går att anmäla sig på frukostmöte till och med idag

Många har redan anmält sig till torsdagens frukostmöte i Stockaryd. Men några platser finns fortfarande kvar. Anmäl dig senast idag till en givande morgon.
Välkommen!

Inbjudan och program

Lyckad näringslivssafari

Den 12 augusti genomfördes Näringslivssafari för 130 lärare i hela kommunen. Totalt besöktes 8 företag av lärare från förskoleklass till och med årskurs 6. Snickarlaget, CA-verken, Rörvikshus, Finmekanik, Smålandsvillan, Lundbergs Pressgjuteri, Poppins Möbeklinik och Fransson och Neij var de företag som besöktes.
En dag där många nya kontakter möttes, gamla elever kändes igen och nya kunskaper och insikter är några av orden från denna dag. Tack alla inblandade och tack för positiv respons på detta så viktiga arrangemang.

På bilden berättar Magnus Gustafsson om hur en trappa blir till.

Höstens utbildningar i excel och word

Läs mer här om vad vi erbjuder

Nu börjar biljetterna bokas upp till Olof Röhlanders föreläsning

Läs mer här om hur du bokar din biljett

www.snab.nu
Avanmälan nyhetsbrev
  • Adress/Postadress

    Telefon/E-post

  • Sävsjö Näringslivs AB 
  • Sanatorievägen 6 Tel: 0382-577 200
  • Box 180 E-post info@snab.nu
  • 576 24 Sävsjö